Gepubliceerd 17 mei 2023

GEMEENTE VANGT 2,5 MILJOEN VOOR TANKSTATION GOUDSEWEG

Het Shell-logo verdwijnt van het tankstation aan de Goudseweg. Binnen afzienbare tijd komt daarvoor in de plaats het logo van Tinq, een keten van onbemande tankstations.
De transitie is het gevolg van een actie van de gemeente: de lap grond van circa 250 meter waarop het tankstation en de bijbehorende wasstraat staan is gemeentelijke eigendom. Er is dit voorjaar een veiling georganiseerd voor een tienjarige concessie. Tinq kwam met een bieding van 1,6 miljoen euro als hoogste uit de bus. Shell deed overigens niet meer mee, twee andere gegadigden boden lager.
Van die 1,6 miljoen euro blijft volgens wethouder Robin Kersbergen na aftrek van alle kosten en belastingen netto ongeveer 9 ton over. Daarnaast wordt nog eens op jaarbasis ongeveer 90.000 euro aan huur betaald. Tinq betaalt dus in tien jaar tijd circa 2,5 miljoen euro.
Aan de concessie zijn voorwaarden gebonden, zoals het aanleggen van laadpalen voor elektrisch rijden. De gemeente overweegt om, met het oog op de toekomst, ook op andere plekken laadpalen te realiseren. In de nabije toekomst mogen ook in ons land alleen nog elektrische rijdende voertuigen worden verkocht. Het zal nog wel zeker tot 2050 duren voordat alle verbrandingsmotoren zijn verdwenen: auto’s hebben gemiddeld een levensduur van rond de 15 jaar.

Shell-station aan de Goudseweg
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN