Gepubliceerd 19 december 2023

Gemeente stopt met subsidie kaasmuseum

De gemeenteraad ging in 2021 akkoord met een jaarlijkse subsidie van 40.000 euro voor het kaasmuseum.. De voorwaarde was dat de Stichting Kaashandel, opgericht om het culturele erfgoed van het Kaasmuseum te behouden, na 3 jaar door sponsor- en subsidiewerving zou komen tot een meer financiële en organisatorische zelfstandigheid.

Volgens de gemeente is het niet zover gekomen en stopt zij met de jaarlijkse subsidie. Waardoor ook de kaashandel haar bijdrage van eveneens 40.000,- zal beëindigen

Het was de bedoeling, stelt de gemeente, dat het kaasmuseum na deze drie jaar zelfvoorzienend zou zijn. Voorzitter Diederik Vergeer van de Stichting Kaashandel is teleurgesteld en zegt dat het kaasmuseum daardoor zal ophouden te bestaan.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN