Gepubliceerd 19 december 2023

Gemeente stopt met subsidie kaasmuseum

De gemeenteraad ging in 2021 akkoord met een jaarlijkse subsidie van 40.000 euro voor het kaasmuseum.. De voorwaarde was dat de Stichting Kaashandel, opgericht om het culturele erfgoed van het Kaasmuseum te behouden, na 3 jaar door sponsor- en subsidiewerving zou komen tot een meer financiële en organisatorische zelfstandigheid.

Volgens de gemeente is het niet zover gekomen en stopt zij met de jaarlijkse subsidie. Waardoor ook de kaashandel haar bijdrage van eveneens 40.000,- zal beëindigen

Het was de bedoeling, stelt de gemeente, dat het kaasmuseum na deze drie jaar zelfvoorzienend zou zijn. Voorzitter Diederik Vergeer van de Stichting Kaashandel is teleurgesteld en zegt dat het kaasmuseum daardoor zal ophouden te bestaan.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN