Gepubliceerd 4 januari 2023

Gemeente stimuleert isoleren van woningen

De gemeente steekt de helpende hand uit bij het doorvoeren van kleine isolatiematerialen in woningen. Ergens dit jaar start daarvoor een pilot. Het coalitieprogramma 2022-2026 Eerlijk aan de Slag, waarin dit wordt aangekondigd, meldt niet hoe de pilot gestalte zal krijgen.

Wel meldt het programma dat in de loop van 2023 een pilot voor energiebesparing wordt opgestart. Daarbij gaan de gedachten uit naar plannen als een witgoedregeling. Deze piloot zou gefinancierd moeten worden vanuit de zogenaamde SPUK regeling van de rijksoverheid. SPUK staat voor Specifieke Uitkering en Handhaving Energiebesparingsplicht. Deze is onder meer bedoeld om toezicht en handhaving van Omgevingsdiensten op energiebesparing te professionaliseren. Landelijk is hiervoor een budget van 56 miljoen euro beschikbaar: tot en met 2025 kan de Omgevingsdienst Midden Holland (waaronder Bodegraven-Reeuwijk ressorteert) ruim 8 ton uit deze pot ontvangen.

Dit levert kennis op op het gebied van isolatie en energiebesparing binnen onze gemeente. En dat is dan weer het uitgangspunt voor een grootschalige isolatiecampagne om zoveel mogelijk woningen te isoleren. Die moet ook in 2023 van start gaan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN