4 januari 2023

Gemeente stimuleert isoleren van woningen

De gemeente steekt de helpende hand uit bij het doorvoeren van kleine isolatiematerialen in woningen. Ergens dit jaar start daarvoor een pilot. Het coalitieprogramma 2022-2026 Eerlijk aan de Slag, waarin dit wordt aangekondigd, meldt niet hoe de pilot gestalte zal krijgen.

Wel meldt het programma dat in de loop van 2023 een pilot voor energiebesparing wordt opgestart. Daarbij gaan de gedachten uit naar plannen als een witgoedregeling. Deze piloot zou gefinancierd moeten worden vanuit de zogenaamde SPUK regeling van de rijksoverheid. SPUK staat voor Specifieke Uitkering en Handhaving Energiebesparingsplicht. Deze is onder meer bedoeld om toezicht en handhaving van Omgevingsdiensten op energiebesparing te professionaliseren. Landelijk is hiervoor een budget van 56 miljoen euro beschikbaar: tot en met 2025 kan de Omgevingsdienst Midden Holland (waaronder Bodegraven-Reeuwijk ressorteert) ruim 8 ton uit deze pot ontvangen.

Dit levert kennis op op het gebied van isolatie en energiebesparing binnen onze gemeente. En dat is dan weer het uitgangspunt voor een grootschalige isolatiecampagne om zoveel mogelijk woningen te isoleren. Die moet ook in 2023 van start gaan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu