13 september 2022

Gemeente sleept Twitter voor de rechter

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een kort geding aangespannen tegen Twitter. Op Twitter zouden complotdenkers tweets over de gemeente plaatsen.

De gemeente wil dat Twitter deze berichten verwijdert. Het gaat om tweets van complotdenkers Micha K., Wouter R. en Joost K. Deze complotdenkers, die lid zijn van de ‘Red Pill Journal-groep’, zeggen dat er in Bodegraven satanistisch-pedofiele misdrijven plaatsvonden. Vorig jaar riepen zij mensen op om begraafplaats Vrederust te komen.

Daar zouden slachtoffers van kindermoordenaars begraven zijn. Voor deze complottheorieën is geen enkel bewijs. De gemeente wil dat Twitter ook tweets verwijdert waarin wordt opgeroepen om naar de gemeente te komen vanwege de complottheorieën. De zaak komt aanstaande vrijdag voor de rechter.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu