Gepubliceerd 13 september 2022

Gemeente sleept Twitter voor de rechter

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een kort geding aangespannen tegen Twitter. Op Twitter zouden complotdenkers tweets over de gemeente plaatsen.

De gemeente wil dat Twitter deze berichten verwijdert. Het gaat om tweets van complotdenkers Micha K., Wouter R. en Joost K. Deze complotdenkers, die lid zijn van de ‘Red Pill Journal-groep’, zeggen dat er in Bodegraven satanistisch-pedofiele misdrijven plaatsvonden. Vorig jaar riepen zij mensen op om begraafplaats Vrederust te komen.

Daar zouden slachtoffers van kindermoordenaars begraven zijn. Voor deze complottheorieën is geen enkel bewijs. De gemeente wil dat Twitter ook tweets verwijdert waarin wordt opgeroepen om naar de gemeente te komen vanwege de complottheorieën. De zaak komt aanstaande vrijdag voor de rechter.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN