Gepubliceerd 10 oktober 2023

Gemeente plaatst textielcontainers

Nu de herfst weer is begonnen doet de gemeente een beroep op alle inwoners om hun afgedankte textiel niet bij het restafval te gooien. Verspreid over de gemeente staan containers van inzamelaar Sympany, waar kapotte of versleten kleding, maar ook tassen en schoenen en zelfs knuffels in kunnen worden achtergelaten.

Textielcontainer Sympany

Sympany sorteert het ingezamelde textiel waarvan ca 73 % kan worden hergebruikt. De overige 27% volgt de recycle route waarvan bijvoorbeeld nieuwe garens of isolatiemateriaal wordt gemaakt.

In Nederland belandt jaarlijks zo’n 169 miljoen kilo textiel bij het restafval. Meer dan 17.500 vrachtwagenladingen vol textiel, die in de verbrandingsoven belanden in plaats van in de textielcontainer.

Tekst Wim Minnaard
Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Bron foto website Sympany

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN