Gepubliceerd 10 oktober 2023

Gemeente plaatst textielcontainers

Nu de herfst weer is begonnen doet de gemeente een beroep op alle inwoners om hun afgedankte textiel niet bij het restafval te gooien. Verspreid over de gemeente staan containers van inzamelaar Sympany, waar kapotte of versleten kleding, maar ook tassen en schoenen en zelfs knuffels in kunnen worden achtergelaten.

Textielcontainer Sympany

Sympany sorteert het ingezamelde textiel waarvan ca 73 % kan worden hergebruikt. De overige 27% volgt de recycle route waarvan bijvoorbeeld nieuwe garens of isolatiemateriaal wordt gemaakt.

In Nederland belandt jaarlijks zo’n 169 miljoen kilo textiel bij het restafval. Meer dan 17.500 vrachtwagenladingen vol textiel, die in de verbrandingsoven belanden in plaats van in de textielcontainer.

Tekst Wim Minnaard
Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Bron foto website Sympany

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN