Gepubliceerd 28 november 2023

Gemeente meldt 7 integriteitsschendingen in afgelopen 3 jaar

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws vroeg in juni 2023 met een beroep op de Wet Open Overheid alle meldingen van integriteitsschendingen uit de afgelopen drie jaar op bij alle 342 gemeenten in Nederland. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk kon de gevraagde informatie eenvoudig uit een registratiesysteem halen en leverde onderstaand spreadsheet aan.

Bron: WOO verzoeken op de website van de gemeente


Er zijn 7 incidenten gemeld, waarvan er 4 zijn afgedaan met een waarschuwing, 2 met een berisping en 1 met ontslag en/of aangifte. De gemeente beschikt sinds 2011 over een gedragscode voor college en raadsleden.


129 gemeenten gaven aan in drie jaar tijd geen enkele melding te hebben ontvangen. 11 gemeenten weigerden inzage te geven in de inhoud van meldingen of zeiden dat niet te kunnen.

Tekst Anneke Bekker
Bronnen: RTL Nieuws, website gemeente Bodegraven-Reeuwijk publicatie WOO verzoeken

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN