Gepubliceerd 28 november 2023

Gemeente meldt 7 integriteitsschendingen in afgelopen 3 jaar

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws vroeg in juni 2023 met een beroep op de Wet Open Overheid alle meldingen van integriteitsschendingen uit de afgelopen drie jaar op bij alle 342 gemeenten in Nederland. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk kon de gevraagde informatie eenvoudig uit een registratiesysteem halen en leverde onderstaand spreadsheet aan.

Bron: WOO verzoeken op de website van de gemeente


Er zijn 7 incidenten gemeld, waarvan er 4 zijn afgedaan met een waarschuwing, 2 met een berisping en 1 met ontslag en/of aangifte. De gemeente beschikt sinds 2011 over een gedragscode voor college en raadsleden.


129 gemeenten gaven aan in drie jaar tijd geen enkele melding te hebben ontvangen. 11 gemeenten weigerden inzage te geven in de inhoud van meldingen of zeiden dat niet te kunnen.

Tekst Anneke Bekker
Bronnen: RTL Nieuws, website gemeente Bodegraven-Reeuwijk publicatie WOO verzoeken

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN