Gepubliceerd 9 april 2024

Gemeente Gouda krijgt steun van het Rijk voor aanpak jeugdcriminaliteit

De komende drie jaar kan de gemeente Gouda € 500.000,- per jaar krijgen voor de aanpak van jeugdcriminaliteit. Daarmee is Gouda 1 van de 20 gemeenten die extra wordt gesteund door het Rijk in de aanpak van jeugdcriminaliteit.

De komende 3 jaar trekt het Rijk tientallen miljoenen euro’s uit om de jeugdcriminaliteit verder terug te dringen in 20 gemeenten. Gouda wordt gevraagd om voor de zomer een plan klaar te hebben. Met de financiële steun moet worden voorkomen dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 8 tot en met 27 jaar in de criminaliteit terechtkomen, of daarin verder afglijden.

Burgemeester Pieter Verhoeve is blij met de extra gelden. Hij hoopt hiermee de al bestaande initiatieven te versterken en Gouda nog veiliger te maken.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN