4 mei 2022

Gemeente gaat proef uitvoeren met rijrichting Kerkstraat

Inwoners van Bodegraven moeten binnenkort rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie in de welbekende Kerkstraat. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat namelijk een proef uitvoeren die samen met de bewoners is bedacht. De proef draait om de rijrichting in de Kerkstraat.

Op 9 mei verandert de rijrichting van de Kerkstraat tussen de Oude Markt en de Voorstraat. Tijdens de proefperiode, die tot 1 juli duurt, houden de straten eenrichtingsverkeer maar wel vanaf de andere kant dan nu het geval is. De kruising tussen de Kerkstraat en de Oude Markt is heel erg onoverzichtelijk en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Daarnaast gebruikt veel verkeer de weg, vanwege de huidige rijrichting, om het dorp snel te verlaten. Ook het zware verkeer doet dit waardoor (brom)fietsers veelvuldig eieren voor hun geld kiezen en het trottoir gebruiken. De bewoners hebben geen voortuintjes en hierdoor stappen ze direct in de weg van de trottoir-indringers. De proef is dan ook mede bedoeld om te kijken of dit soort situaties verleden tijd kunnen worden. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu