Gepubliceerd 17 juni 2023

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk voor landelijk vuurwerkverbod

Het college van Bodegraven-Reeuwijk gaat zich in VNG-verband inzetten voor een algemeen verkoop- en afsteekverbod van consumentenvuurwerk. Dit standpunt zal ook worden uitgedragen naar de regering. Dit, naar aanleiding van een aangenomen motie die afgelopen woensdag werd ingediend door PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Lokaal Liberaal, VVD en CDA stemden tegen de motie. Frank Rijkaart (LLBR) vond het geen goede motie omdat er geen alternatief voor vuurwerk wordt gegeven. Dirk van den Acker (VVD) vond het een onzinnige motie omdat lokale partijen niet gaan over landelijke standpunten en het CDA stemde tegen omdat niet de hele fractie unaniem tegen het afsteken van consumentenvuurwerk is.

Partijen die tegen de motie stemden

Het afsteken van consumentenvuurwerk veroorzaakt milieuvervuiling, is gevaarlijk en veroorzaakt schade. Het verbieden van consumentenvuurwerk heeft alleen effect als het landelijk wordt geregeld. Daarom hebben de overige partijen voor de motie gestemd.

Lees ook Geen grote vuurwerkshow tijdens jaarwisseling | BR6 Nieuws

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN