Gepubliceerd 17 juni 2023

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk voor landelijk vuurwerkverbod

Het college van Bodegraven-Reeuwijk gaat zich in VNG-verband inzetten voor een algemeen verkoop- en afsteekverbod van consumentenvuurwerk. Dit standpunt zal ook worden uitgedragen naar de regering. Dit, naar aanleiding van een aangenomen motie die afgelopen woensdag werd ingediend door PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Lokaal Liberaal, VVD en CDA stemden tegen de motie. Frank Rijkaart (LLBR) vond het geen goede motie omdat er geen alternatief voor vuurwerk wordt gegeven. Dirk van den Acker (VVD) vond het een onzinnige motie omdat lokale partijen niet gaan over landelijke standpunten en het CDA stemde tegen omdat niet de hele fractie unaniem tegen het afsteken van consumentenvuurwerk is.

Partijen die tegen de motie stemden

Het afsteken van consumentenvuurwerk veroorzaakt milieuvervuiling, is gevaarlijk en veroorzaakt schade. Het verbieden van consumentenvuurwerk heeft alleen effect als het landelijk wordt geregeld. Daarom hebben de overige partijen voor de motie gestemd.

Lees ook Geen grote vuurwerkshow tijdens jaarwisseling | BR6 Nieuws

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN