Gepubliceerd 19 februari 2023

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk doneert 35.750 aan Giro 555

De motie waarin het college wordt opgeroepen om 1 euro per inwoner te doneren aan Giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië, is aangenomen. De motie was ondertekend door: BBR, SGP, PvdA, LLBR en ChristenUnie. CDA (met uitzonering van Nico de Heij), VVD en D66 stemden tegen de motie omdat ze graag aan de individuele burgers overlaten wat ze willen doneren.

Wethouder Elly de Vries stelde voor om de donatie ten laste te brengen van het raadsbudget in plaats van de algemene reserve. De algemene reserve is bedoeld om te voorkomen dat er in de toekomst geld geleend moet worden. Afgesproken is om de kosten te dekken uit de algemene reserve en als blijkt dat het raadsbudget toereikend is, de begroting aan te passen zodat het van het raadsbudget betaald wordt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN