Gepubliceerd 19 februari 2023

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk doneert 35.750 aan Giro 555

De motie waarin het college wordt opgeroepen om 1 euro per inwoner te doneren aan Giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië, is aangenomen. De motie was ondertekend door: BBR, SGP, PvdA, LLBR en ChristenUnie. CDA (met uitzonering van Nico de Heij), VVD en D66 stemden tegen de motie omdat ze graag aan de individuele burgers overlaten wat ze willen doneren.

Wethouder Elly de Vries stelde voor om de donatie ten laste te brengen van het raadsbudget in plaats van de algemene reserve. De algemene reserve is bedoeld om te voorkomen dat er in de toekomst geld geleend moet worden. Afgesproken is om de kosten te dekken uit de algemene reserve en als blijkt dat het raadsbudget toereikend is, de begroting aan te passen zodat het van het raadsbudget betaald wordt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN