19 februari 2023

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk doneert 35.750 aan Giro 555

De motie waarin het college wordt opgeroepen om 1 euro per inwoner te doneren aan Giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië, is aangenomen. De motie was ondertekend door: BBR, SGP, PvdA, LLBR en ChristenUnie. CDA (met uitzonering van Nico de Heij), VVD en D66 stemden tegen de motie omdat ze graag aan de individuele burgers overlaten wat ze willen doneren.

Wethouder Elly de Vries stelde voor om de donatie ten laste te brengen van het raadsbudget in plaats van de algemene reserve. De algemene reserve is bedoeld om te voorkomen dat er in de toekomst geld geleend moet worden. Afgesproken is om de kosten te dekken uit de algemene reserve en als blijkt dat het raadsbudget toereikend is, de begroting aan te passen zodat het van het raadsbudget betaald wordt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu