23 december 2020

Gemeente aangesloten bij Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk steunt de opwekking van lokale, duurzame energie en heeft zich aangemeld bij de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk. De coöperatie produceert energie met eigen zonnepanelen en levert die energie aan de leden. Deze elektriciteit wordt duurzaam opgewekt op de installaties die de coöperatie in gebruik heeft op verschillende locaties in het dorp.

De gemeente gaat de geleverde energie gebruiken voor allerlei gemeentelijke voorzieningen, zoals openbare verlichting, verkeerslichten, bruggen, openbare gebouwen zoals het gemeentehuis, de Driewerf en de aula van begraafplaatsen.

Naast de bijdrage aan de energietransitie geeft dit de gemeente ook elk jaar weer een klein financieel belastingvoordeel op de energierekening.

Heeft u zelf ook interesse om lokaal opgewekte duurzame energie af te nemen? Check www.ec-br.nl of www.zonopbodegraven-reeuwijk.nl.

Foto: Pexels-Pixabay
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu