20 november 2022

Gelijkspel ESTO voelt als verlies

De einduitslag van 2-2 voelde als verlies voor ESTO terwijl het pakken van een punt toch gunstig is in deze competitie waarin alles mogelijk is. Voor tegenstander Kagia voelde het als winst hoewel zij daar eigenlijk geen recht op hadden.

● Pim van Zoest komt te laat. De Kagia-keeper heeft eerder de bal.

Beter ESTO

Over de gehele wedstrijd gezien was ESTO beter. Dat blijkt ook uit de doelkansen die voor de Lisserbroekers vrijwel nihil waren. Maar de twee die ze kregen, waarvan er één discutabel was, wisten ze wel te verzilveren. Dat gebeurde in de tweede helft toen ze al met 2-0 achterstonden.

Nog geen vuiltje in de lucht

Voor de rust was ESTO oppermachtig. Een angstig Kagia, dat veel fouten maakte, was niet bij machte het goede positiespel van ESTO te onderbreken. Het eerste doelpunt viel in de 17e minuut. Yannick Saeijs veroverde de bal op het middenveld en stoomde op naar de achterlijn. Een pass op maat gaf Pim de Visser de mogelijkheid eenvoudig binnen te tikken voor de 1-0 voorsprong. In de 40e min. verzilverde Wouter-Jan Bos, met moeite, een pingel die het gevolg was van een harde charge op Bas van Zoest. Er leek voor ESTO geen vuiltje aan de lucht voor een overwinning maar dat pakte toch even anders uit. 

● Pim de Visser aan de bal, terwijl Tim v.d. Lagemaat zich aanbiedt.

Ander Kagia

Na de rust stond er een ander Kagia op het veld die de angst van zich had afgeschud en de aanval zocht. Ook wisten beide ploegen inmiddels dat de scheidsrechter niet alles zag en teveel op afstand bleef van de acties op de mat. Veel extra inzet en handig gebruik van de omstandigheden gaf de ploeg uit Lisserbroek vleugels. Het leverde het nodige geduw, teveel gele kaarten en een toegekend buitenspeldoelpunt op.

● Verdediger Tim v.d. Lagemaat rukt op naar voren.

ESTO benutte de kansen niet en gaf daarmee de wedstrijd onnodig uit handen. Toch is een punt waardevol in deze competitie waarin de nummer 1 kan verliezen van de laatst geplaatste ploeg. Zo is ESTO met het behaalde punt op de ranglijst opgeschoven naar de 2e plaats.

Derby

Dat kan volgende week zomaar anders zijn na de derby tegen RVC ‘33. De thuiswedstrijd begint om 14.30. Heel veel ESTO-supporters langs de lijn zal zeker helpen en zijn van harte welkom op de Kievitsheuvel in Bodegraven.

● Bericht: Han Koevoets

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu