Gepubliceerd 14 mei 2023

Gehavend Rohda’76 strijdend ten onder

Een uur lang kon Rohda’76 nummer twee Zwammerdam goed partij bieden, maar na de 1-0 van de thuisclub was het Bodegraafse verzet gebroken en verloor het elftal van Arjen Linstra met 2-0.

● Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren tracht nog de bal te spelen. (Foto: Don v.d. Meer)

,,Ik kan mijn team niks verwijten, maar simpel gezegd misten we vandaag te veel spelers die normaal gesproken in de basis staan,’’ verklaarde Linstra de nederlaag.

Het door blessures gehavende Rohda’76 bleef de eerste helft vrij eenvoudig overeind tegen ‘Damme’ en kreeg zelfs via Issam el Bouazatti de kans om de score te openen.

Kansloos

Met 0-0 zochten de twee ploegen de thee op. Het drankje deed vooral de thuisclub goed. Na een uur spelen liet Morris van Vliet keeper Luc Spannemaker kansloos, 1-0. En toen tien minuten later via Martijn Vink de 2-0 viel, was de derby beslist in Zwammerdams voordeel.

Komende zaterdag 20 mei speelt Rohda’76 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen GSV (14.30 uur). Hoewel Rohda’76 dit seizoen buiten de prijzen valt, ziet Linstra de ontmoeting met de Gouwenaren niet als een niemendalletje. ,,We willen minimaal 40 punten halen, dan hebben we het beter gedaan dan vorig seizoen.’’ Een week later sluit Rohda’76 de competitie af met een uitbeurt bij SPV’81.

Bericht: Sportredactie BR6 / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN