9 januari 2023

Gehandicapt BZ&PC onderuit in ManMeer!-cup

De BZ&PC-heren zijn uitgeschakeld voor de ManMeer!-Cup. In de 3e ronde speelden de Bodegravers afgelopen zaterdag tegen SWOL 1894 een ongelukkige wedstrijd, die nipt met 13-12 werd verloren.

• Joey Schellingerhout aan de bal (Archieffoto).

Uitgedunde selectie

BZ&PC moest aantreden met een uitgedunde selectie. Het miste Jari Krijgsman, Rob Peek en Henk Suur. Door een afwijkende invallersregeling in de beker kon geen beroep gedaan worden op spelers uit het 2e team. Met René Peek en Bart Sterk hield BZ&PC nog 9 selectiespelers over.

Moeilijke start

BZ&PC kende een moeilijke start. Kwam al snel met 2-0 achter, maar krabbelde daarna op naar  2-2. In de 2e periode stoomde BZ&PC door naar een 4-6 voorsprong. Ook in de 3e periode behield BZ&PC een marge van 2 doelpunten: 7-9.

Ongelukkige 4e periode

In de 4e periode ging het alsnog mis. Na nog een 8-10 voorsprong glipte daarna BZ&PC de wedstrijd door de vingers, dat overigens de wedstrijd moest uitspelen met een man minder door de uitsluiting van René Peek wegens 2 persoonlijke fouten. SWOL kwam terug tot 11-11 en trok zelfs door naar 13-11. Rick Sandifort scoorde daarna nog de 13-12 en even leek Joey Schellingerhout luttele seconden voor het einde BZ&PC op weergaloze wijze nog op gelijke hoogte te hebben geschoten. De goal werd echter afgekeurd worden.

BZ&PC-coach Herman van Tongerloo over de ongelukkige nederlaag: “We speelden de eerste twee parten op ervaring en konden zo’n drie parten weerstand bieden. Door de krappe selectie konden we niet op de manier spelen die we voor ogen hebben en dat brak ons vandaag ondanks de inzet van de mannen op.”

Ook BZ&PC H2 leed een nipte nederlaag. Het verloor met 13-14 van De Ham.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu