Gepubliceerd 14 mei 2021

Bestuur Evertshuis geen vastgoedbeheerder

Het Evertshuis, bijna iedereen in Bodegraven heeft er wel eens een voet binnen gezet. Of het nu was voor het ophalen van een nieuw rijbewijs, het bezoeken van een voorstelling of het bezoeken van de bibliotheek, de meeste mensen zijn er wel eens geweest. Maar al geruime tijd is het de vraag hoe de toekomst van het Evertshuis eruit gaat zien. En over deze kwestie is veel te doen.

Afgelopen week verscheen er een open brief aan de gemeenteraad in de ‘Kijk op Bodegraven-Reeuwijk’ waarin gebruikers van het Evertshuis laten weten dat het voortbestaan van dit centrum voor velen van groot belang is. Dat het Evertshuis nog steeds populair is onder de inwoners van de gemeente bleek al eerder na een briefkaartenactie en een advertentiecampagne. Vanuit de bezoekers en de inwoners komen er dus veel geluiden dat het Evertshuis moet blijven. Er is namelijk veel te doen over de toekomst van dit centrum. In september vorig jaar werden er in de raad drie scenario’s besproken na extern onderzoek. Het college sprak hier zijn voorkeur uit voor een scenario waarin is gezocht naar het verbeteren van de huidige functionaliteit van het Evertshuis.

Foto: Bob Plaizier

Afgelopen week sprak Cor de Raadt namens het bestuur van het Evertshuis tijdens de Maandelijkse Inspraak de gemeenteraad toe over deze kwestie. Hier kwam naar voren dat het bestuur van het Evertshuis blij was met deze keuze voor dit scenario maar dat ze wat minder te spreken waren over de invulling hiervan. Kort gezegd komt het erop neer dat het raadsvoorstel ervan uitgaat dat de tekorten ( en het bestaande tekort) die ontstaan door het laten vertrekken van bijvoorbeeld gemeentelijke functies en het kaasmuseum via commerciële (huur)opbrengsten op te vangen zijn. De Raadt gaf aan dat ze zich als stichting hiervoor niet verantwoordelijk zijn en ook niet op toegerust zijn. De Raadt gaf aan dat ze geen vastgoedbeheerder of projectontwikkelaar zijn maar een maar een stichting die tot taak heeft sociaal culturele, kunstzinnige, educatieve en maatschappelijke activiteiten vorm te geven. Oftewel het bestuur ziet dit helemaal niet als hun taak. 

Hoe het Evertshuis er in de toekomst eruit komt te zien is dus de vraag. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat er veel mensen in de gemeente heel erg emotioneel betrokken zijn bij het Evertshuis. De toekomst gaat ons vertellen hoe het Evertshuis eruit komt te zien. Het wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN