19 februari 2023

Geen schijn van kans voor WDS

WDS verkeert in zwaar weer. En dat werd afgelopen zaterdag niet beter. De Driebruggers kregen in het inhaalduel tegen Siveo’60 geen schijn van kans om iets te doen aan hun benarde positie op de ranglijst. Met 6-2 werd WDS door de veel beter voetballende Zegvelders afgetroefd.

● WDS stond in de 1e helft geregeld onder druk. Luuk Bregman neemt het doel van WDS onder schot.

Beslissende voorsprong

Al na 1 helft leek het lot van WDS bezegeld. Siveo’60 trok meteen het initiatief naar zich toe om snel zaken te doen. Zette WDS geregeld vast op eigen helft. De druk mondde uit in een serie hoekschoppen die WDS eerst nog wel overleefde. Echter in de 27e min. kreeg Siveo’60 toch de openingstreffer op het scorebord. Uit een vrije schop vanaf de zijkant glipte de bal tussen de eerste paal en doelman Bas Boere: 1-0. Vanaf dat moment begon WDS wat meer naar voren te voetballen. Dat leverde geen kansen op. Hoewel Erik Streng zich bijna liet verrassen bij een hoge bal die de Zegveldse goalie nog net tot hoekschop kon verwerken.

● Tussen de 1e paal en doelman Bas Boere valt de 1-0 voor Siveo’60.

Blessuretijd fataal

In de blessuretijd sloeg Siveo’60 nog twee keer toe. Uit een strakke voorzet vanaf de zijkant kon de vrijstaande Erik Verlaan gemakkelijk de 2-0 binnen schieten. Zelfs nog voor het rustsignaal kopieerde Rob Hoogeveen op bijna identieke wijze de goal van Verlaan: 3-0.

● Mike v.d. Steen (l) en Joost Mourits proberen nog bij de bal te komen.

Onmogelijke missie

WDS stond in de 2e helft voor een onmogelijke missie toen in de 51e min. uit een rebound de 4-0 viel en 8 minuten later de 5-0. Siveo’60 nam daarna wat gas terug. Het bood een aangeschoten WDS de kans aanvallend zich wat meer te laten gelden. Mathijs de Hoog creëerde zelf de ruimte voor de 5-1 en uit een strafschop maakte Elwin v.d. Stigchel met de 5-2 de stand nog wat dragelijker. Het slotakkoord was evenwel weer voor Siveo’60 met de 6-2 door Luuk Bregman.

Verder weggezakt

Door de nederlaag zakte WDS dieper in de kelder van de 4e Klasse B. Het staat nu 12e en dat is een directe degradatieplaats. Zich helemaal veilig spelen (bereiken van de 9e plek) lijkt nu een utopie.

Feestweek WDS

Van maandag 27 maart t/m zaterdag 1 april is het feest bij WDS. Dan bestaat de club 75 jaar. De hele week zijn er activiteiten en festiviteiten voor jong & oud. Binnenkort wordt het feestprogramma bekend gemaakt.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu