Gepubliceerd 24 oktober 2023

Geen parallelweg Bodegraven – Nieuwerbrug

Er komt geen parallelweg aan de noordkant van de A-12 tussen Nieuwerbrug en de Bodegraafse bedrijventerreinen Groote Wetering en Broekvelden. De verhouding tussen de bouwkosten en het verwachte gebruik lijkt ongunstig te zijn. Dat heeft het college van B en W bekend gemaakt.

Een verkeerskundig bureau heeft in opdracht van de gemeente Bodegraven- Reeuwijk en het Ondernemers Collectief Bodegraven onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en de te verwachten kosten. Ondernemers roepen al jaren dat zo’n parallelverbinding een oplossing biedt voor de opstoppingen die zich dagelijks voordoen. De parallelweg is niet de eindoplossing die ligt in de aanleg van de gewenste Bodegravenboog.

Tekst Wim Minnaard
Bron gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN