Gepubliceerd 5 mei 2024

Geen loon naar werken voor Rohda’76

Na de ongelukkige 0-1 thuisnederlaag tegen Be Fair moet Rohda’76 de laatste drie wedstrijden toch nog wat punten bij elkaar sprokkelen om uit de problemen te blijven.

Door de absentie van topscoorder Moussa Kalisse en de geblesseerde Vlatko Lazic moest Rohda’76 het vooraf stellen zonder haar doelpuntenmakers. Desondanks gaf het team van Arjen Linstra de Waddinxveners goed partij. Het had via Wessel Sterk (kopbal net over en een schot op de lat) zo maar op voorsprong kunnen komen. Maar die treffer bleef uit.

● Wessel Sterk was twee keer dichtbij een treffer. (Foto: Don van der Meer)

In ieder geval aan Rohda’76-kant, want Be Fair nam na de thee een 0-1 voorsprong. Direct daarna moest keeper Brian Groeneveld zich geblesseerd laten vervangen door Luc Spannemaker.

Passie en beleving

Rohda’76 ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Jeroen Schouten en Kenny van de Weg kansen om de stand gelijk te trekken, maar de hatelijke nul bleef op het scorebord staan. De laatste tien minuten speelden de blauwwitten met tien man na een rode kaart voor Koert van Keeken. ‘Dubieus’, zo oordeelde Linstra over de beslissing van de scheidsrechter. ,,We speelden met passie en beleving. Een gelijk spel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. Met deze strijd en beleving kijk ik met veel vertrouwen naar de komende drie wedstrijden.”

Veilig

In het competitierestant moet Rohda’76 nog wel wat punten binnenslepen om zich definitief veilig te spelen. Komende zaterdag 11 mei staat de uitbeurt in en tegen Linschoten op het programma. Aftrap om 15.00 uur.

Bericht: André van Egdom | Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN