Gepubliceerd 6 oktober 2023

Geen koeien op Woerdense ‘koeiemart’

De Koeiemart in Woerden moet het dit jaar doen zonder koeien. Het Agrarisch Centrum Woerden (ACW), de gemeente en de ondernemersvereniging van Woerden maken zich te veel zorgen over het blauwtongvirus. Dick Laan, agrariër en voorzitter van de ACW-Koeiemartcommissie zegt het niet verantwoord te vinden met koeien maar de binnenstad van Woerden te komen vanwege de heftigheid van het blauwtongvirus.

Burgemeester Victor Molkenboer steunt het besluit. Hij noemt het jammer maar heeft begrip voor het standpunt van de boeren. Het blauwtongvirus grijpt de laatste weken snel om zich heen. In de provincie Utrecht is blauwtong inmiddels bij meer dan 280 bedrijven vastgesteld. Dat is ruim twee keer zoveel als een week geleden. Ook in de regio rond Woerden zijn veel bedrijven geraakt.

Tekst Ruud Orsel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN