Gepubliceerd 12 juni 2023

Geen grote vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

De gemeente gaat tijdens de jaarwisseling geen grote vuurwerkshow organiseren. De PvdA en GroenLinks hadden in februari j.l. een motie ingediend die bestond uit twee onderdelen: ten eerste lobbyen voor een landelijk vuurwerkverbod en ten tweede een grote vuurwerkshow. De gemeente gaat dit laatste niet doen. In de eerste plaats vanwege de hoge kosten maar er zijn ook praktische redenen om het niet te doen.

Bodegraven-Reeuwijk bestaat uit meerdere kernen en het is niet wenselijk dat mensen na het nuttigen van alcohol nog in de auto stappen om naar de vuurwerkshow te gaan kijken. Burgemeester Michiel Grauss heeft in Rtoterdam gezien dat er ondanks de vuurwerkshow, nog steeds veel consumentenvuurwerk wordt afgestoken. Het idee was dat een vuurwerkshow mensen er toe zou bewegen om zelf geen vuurwerk meer te kopen.


In de commissie Bestuur en Financiën van afgelopen woensdag is overeengekomen om de motie van de PvdA en GroenLinks aan te passen en het college op te roepen om te lobbyen bij de VNG en het parlement voor een landelijk verbod op de verkoop van consumentenvuurwerk en het afsteken daarvan.


Mogelijk is een vuurwerkverbod niet nodig, omdat mensen vanwege de hoge kosten van consumentenvuurwerk en het toenemend milieubewustzijn zelf besluiten om geen vuurwerk meer te kopen.


Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN