Gepubliceerd 18 september 2022

Geen extra water uit A’dam Rijnkanaal meer nodig

Rijkswaterstaat en vier waterschappen hebben besloten om te stoppen met de aanvoer van extra zoet water. Die aanvoer zorgde er tijdens de extreem droge zomer voor dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden water naar het westen van Nederland kon aanvoeren om de droogte het hoofd te bieden.

Sluis in Bodegraven

Daarnaast moest de aanvoer van zoet water de verzilting tegen houden die optreedt als zout water vanuit de Noordzee door de lage waterstanden, steeds verder de rivieren en kanalen instroomt.

Nu het weer regent, de dagen korter en minder warm worden en ook de Rijnafvoer langzaam stijgt, is de aanvoer van extra water niet meer nodig. Het vaarverbod op de Leidsche Rijn wordt naar verwachting aan het eind van volgende week opgeheven.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN