18 september 2022

Geen extra water uit A’dam Rijnkanaal meer nodig

Rijkswaterstaat en vier waterschappen hebben besloten om te stoppen met de aanvoer van extra zoet water. Die aanvoer zorgde er tijdens de extreem droge zomer voor dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden water naar het westen van Nederland kon aanvoeren om de droogte het hoofd te bieden.

Sluis in Bodegraven

Daarnaast moest de aanvoer van zoet water de verzilting tegen houden die optreedt als zout water vanuit de Noordzee door de lage waterstanden, steeds verder de rivieren en kanalen instroomt.

Nu het weer regent, de dagen korter en minder warm worden en ook de Rijnafvoer langzaam stijgt, is de aanvoer van extra water niet meer nodig. Het vaarverbod op de Leidsche Rijn wordt naar verwachting aan het eind van volgende week opgeheven.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu