Gepubliceerd 1 juni 2021

Gedeputeerde ontvangt stripboek Het Waterwapen

Zaterdag werd in Gorinchem het startsein gegeven in aanloop naar de Vestingdriehoekdagen in mei 2022. Het historische stripboek Het Waterwapen, over de Oude Hollandse Waterlinie, is hier officieel gelanceerd. Gedeputeerde Willy de Zoete nam het stripboek in ontvangst.

Gedeputeerde Willy de Zoete nam het stripboek in ontvangst

Vestingdriehoekdagen verplaatst naar volgend jaar

De Vestingdriehoek is een samenwerkingsverband tussen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Fort Vuren en Slot Loevestein. De Vestingdriehoekdagen zouden oorspronkelijk dit jaar plaatsvinden, tien jaar na de eerste succesvolle editie. Door corona is het evenement echter verschoven naar mei volgend jaar. Toch wilde de organisatie het niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom is er gekozen voor een kleinschalige kick-off. Wandelen, fietsen en varen in de unieke Vestingdriehoek staan centraal. Bij diverse horecabedrijven was een Vestingdriehoek ontbijt to go verkrijgbaar. Als winactie werden bij iedere deelnemend bedrijf de eerste 10 ontbijtjes gratis weggegeven.

Waterlinieommetjes

Ook de verschillende bestuurders zijn deze dag goed begonnen met een ontbijt to go. Het gezelschap heeft aansluitend een stukje van het Waterlinieommetje Gorinchem gewandeld. Waterlinieommetjes zijn korte wandelroutes door de vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. Je wandelt langs locaties waar deze spannende historie nog altijd op vele plekken zichtbaar is. Zo ook in Gorinchem.

Overhandiging stripboek

Bij aankomst in de Lingehaven heeft Arjen Rijsdijk het stripboek Het Waterwapen overhandigd aan de gedeputeerde. Arjen is één van de grondleggers van het stripboek en mede verantwoordelijk voor de realisatie. Het stripboek gaat over het Rampjaar 1672 en is gemaakt ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie dat volgend jaar gevierd zal worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN