Gepubliceerd 20 februari 2024

Gechipte huisdieren zijn blije huisdieren

Jaarlijks raken er veel huisdieren vermist. Tegelijk worden er ook veel dieren gevonden. Toch vindt niet ieder baasje zijn huisdier terug, en andersom. De oorzaak hiervoor is vaak het ontbreken van een chip en/of een onjuiste registratie.

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zet zo’n chip bij alle huisdieren (behalve honden). Zij bestaat sinds 1981 en is gevestigd in Harmelen. 280 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor het welzijn van de dieren in gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk. Zij bieden hulp aan dieren die dit nodig hebben. Naast de (asiel)opvang en verzorging van zowel zwerf- als afstandsdieren (honden, katten, konijnen en siervogels), registreren zij gevonden en vermiste dieren. Daarnaast hebben ze de beschikking over een dierenambulance (dag en nacht beschikbaar) en zijn ze 24/7 bereikbaar via het centrale noodnummer. 

Op zaterdag 9 maart a.s. van 10.00 – 14.00 uur kunnen de huisdieren gechipt worden bij Welkoop Bodegraven (Lemsteraak 3) voor € 15 (incl. registratie).Voor het maken van een afspraak en meer informatie kunnen mensen terecht op website: https://dhwo.nl/chipafspraak/.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN