Gepubliceerd 10 januari 2024

Funderingsschade melden bij Funderingsloket Groene Hart

Het risico van funderingsschade bij oudere huizen is groter. Huiseigenaren in het Groene Hart kunnen daarom nu een melding maken bij schade aan fundering bij het Funderingsloket Groene Hart.

Woningen in het Groene Hart die zijn gefundeerd op houten palen of op staal, hebben een verhoogd risico op funderingsschade. Huizen die na 1990 zijn gebouwd, hebben dit risico in principe niet, omdat ze op betonnen palen zijn gebouwd. Huiseigenaren weten vaak niet welke fundering er onder hun woning zit en of er mogelijk sprake is van een risico op funderingsschade. Dat is meestal pas later te merken, wanneer er scheuren in de gevel komen of er verzakkingen optreden. De huidige en verwachte bodemdaling in de Nederlandse veengebieden kan fundering van zowel stedelijk als landelijk gelegen woningen fors aantasten. De toenemende droogte versnelt dit proces.

Funderingsloket Groene Hart

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda, Woerden, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) hebben zich verenigd in het Funderingsloket Groene Hart. Huiseigenaren krijgen digitaal informatie hierover. Er kan daarbij indien nodig ook een afspraak op locatie gemaakt worden.

Bron: nieuwsbericht gemeente
Tekst: Iris Onderwater

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN