Gepubliceerd 3 juli 2022

Friese springers revancheren zich in Tweekamp | Erwin Timmerarends beste Hollandse springer bij de senioren

De Friese springers hebben zich gerevancheerd voor de nederlaag vorig jaar in de Tweekamp. In het Friese It Heidenskip waren ze met 406,66 – 404,63 de Hollandse springers de baas.

• Sytse Bokma als enige over de 21 meter. (Archieffoto)

Elk drie categorieën

Zowel de Friese als de Hollandse springers wonnen ieder drie categorieën. Bij de senioren was Erwin Timmerarends de beste Hollandse springer. De Bodegraver werd derde met 20,09 m en ging daarmee weer eens over de 20 meter. De Fries Sytse Bokma uit Workum ging zelf als winnaar met 21,13 m nog over de 21 meter. Het was tevens een pr. De Hollandse springers wonnen bij de senioren nipt van de Friezen.

• Erwin Timmerarends beste Hollandse springer bij de senioren in de Tweekamp. (Archieffoto)

In de schijnwerper

Reinier Overbeek sprong zich ook weer in de schijnwerper. De Benschopper werd 1e bij de junioren met een sprong van 20,26 m. Ook deze categorie ging naar de Hollandse springers. In al het springgeweld handhaafde Lieke Stolwijk uit Bodegraven zich netjes bij de meisjes in de topklasse op de 3e plaats met 14,59 m. Ze moest 2 Friezinnen nog voor zich dulden.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN