Gepubliceerd 7 juni 2021

Frederik Zevenbergen volgt Floor Vermeulen op als gedeputeerde in Z-H

De VVD-fractie in Zuid-Holland draagt Frederik Zevenbergen voor als nieuwe gedeputeerde. De 49-jarige Leidenaar volgt Floor Vermeulen op, die is voorgedragen als burgemeester van Wageningen. In het college krijgt Zevenbergen een brede portefeuille met onder andere Verkeer en Vervoer.
Zevenbergen heeft ruime ervaring in de lokale en provinciale politiek.

Op dit moment is hij Provinciale Statenlid namens de VVD. Eerder was hij jarenlang lid van de gemeenteraad in Leiden, waarvan de laatste periode als fractievoorzitter. Hij heeft zijn politieke carrière altijd gecombineerd met leidinggevende functies in het bedrijfsleven.


“Ik ben een geboren en getogen Zuid-Hollander en heb echt hart voor onze provincie”, zegt Zevenbergen. “Het is een grote eer om voor deze mooie functie te worden voorgedragen. Ik wil een verbinder zijn en ga mij keihard inzetten voor alle inwoners van Zuid-Holland.”


In de VVD-Statenfractie wordt Zevenbergen opgevolgd door Jeroen van Dijken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN