Gepubliceerd 16 juni 2023

Frank Rijkaart naar provinciaal bestuur

Frank Rijkaart (45) treedt namens Boer Burger Beweging (BBB) als gedeputeerde toe tot het provinciaal bestuur van Zuid-Holland en verlaat daarmee de lokale politiek. Hij is sinds vorig jaar raadslid voor de nieuw opgerichte partij Lokaal Liberaal, nadat hij de VVD wegens een hoog oplopend intern conflict de rug toekeerde. Hij stond al op een (onverkiesbare) 19e plek op de lijst van de BBB bij de recent gehouden provinciale verkiezingen.

Frank Rijkaart Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk

Het provinciaal bestuur zal worden gevormd door BBB, VVD, Groen Links, PvdA en CDA. Het is tot stand gekomen onder leiding van formateur Arie Slob. De partijen hanteren als motto: “Krachtig Zuid-Holland.“

Rijkaart heeft zich ontpopt als een actief politicus. Op de website van BBB zegt hij zelf dat hij “dwars is van regels gebaseerd op ongefundeerd beleid (stikstof). Hij roept op tot “minder dwingende regels uit provincie, betere bereikbaarheid dorpen en behoud van landschappelijk karakter.”

Na een loopbaan bij defensie en de Nationale Politie is Frank een tijdje geleden begonnen als zelfstandige in het onderwijs. Hij doceert voornamelijk juridische vakken en praktijkles binnen toezicht en handhaving. Met Rijkaart heeft de BBB de Zoetermeerse ex-wethouder Mariëtte van Leeuwen voorgedragen voor het provinciaal bestuur.

In februari zond BR6 in het programma Tussen Rijn en Wiericke een uitgebreid interview uit met Frank Rijkaart, waarin onder meer zijn politieke ambities ter sprake kwamen. Kijk hier terug:

tekst: Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN