Gepubliceerd 5 maart 2024

Flinke stijging aantal kinkhoestgevallen

Het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM ziet een stijging in het aantal patiënten met kinkhoest. De gemeentelijke gezondheidsdienst Hollands Midden is daar zeer bezorgd over. Wekelijks wordt nu kinkhoest vastgesteld bij zo’n 110 kinderen, waarvan ongeveer 20 baby’s. De stijging is vooral te zien in gebieden met een lage vaccinatiegraad.

In het Groene Hart daalt de vaccinatiegraad al jaren. Sinds de coronaperiode hebben minder mensen vertrouwen in vaccinatieprogramma’s en wordt vaccineren als minder vanzelfsprekend gezien, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Deze organisatie noemt vaccinatiewantrouwen een van de tien grootste bedreigingen voor de gezondheid wereldwijd.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN