Gepubliceerd 5 september 2023

Film over Jostiband gemaakt

Er is een korte film gemaakt over het Nederlandse orkest de Jostiband van zorgorganisatie Ipse de Bruggen uit Zwammerdam. De film heet ‘Achter de schermen’. De Jostiband laat zien hoe de orkestleden zich voorbereiden op een concert en hoe zij en de begeleiders zich inzetten bij de repetities en de muzieklessen. Getoond wordt hoe muziek de mensen verbindt en hoe de leden hun grenzen durven verleggen.

De band is opgericht in 1966 en is internationaal één van de bekendste orkesten van mensen met een verstandelijke beperking. Op 23 september treedt de Jostiband op in het Evertshuis in Bodegraven. Voor het optreden van 16.00 uur zijn nog kaarten beschikbaar.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN