Gepubliceerd 20 februari 2023

Fietstocht GroenLinks met statenlid Robert Klumpes

GroenLinks afdeling Bodegraven-Reeuwijk organiseert op zaterdag 25 februari een fietstocht langs enkele duurzame initiatieven in de gemeente. Vanwege de verkiezingen op 15 maart, reist het Provinciale Statenlid Robert Klumpes mee.

De route begint 9.45 uur bij Meentweide 84 in Reeuwijk-Brug. De woningen zijn onderdeel van het project ECO-wonen, een initiatief van Truus Koppers. De volgende stop is Hoeve Stein (Oukoopsedijk 20), de biologische natuurboerderij met vrijloopstal. Er is uitzicht vanuit de uitkijktoren over het plasdras gebied.

De route voert verder door oude polders richting de Oude Rijn. Onderweg is de vernatting langs de Enkele Wiericke, gegraven in 1364, zichtbaar. De tocht sluiten we af bij de Wierickerschans met een uitzicht over het polderlandschap aan de noordzijde van de Oude Rijn.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN