Gepubliceerd 13 augustus 2021

Fietsroutes langs bronnen en tappunten

Drinkwaterbedrijf Oasen stelt gratis een mobiele app beschikbaar voor fietsers. De app Route.nl maakt gebruik van bestaande fietsknooppunten. De routes gaan langs de drinkwaterbronnen, het drinkwaterleidingnetwerk, de wingebieden en drinkwater tappunten van Oasen.

Bron: website Oasen (winvelden)

Sommige winvelden zijn omgeven door mooie natuurgebieden die Oasen op ecologisch wijze beheert. Ook is te zien hoe het drinkwaterbedrijf met pomp- en zuiveringsinstallaties op duurzame wijze kraanwater maakt en het op de juiste druk houdt.


In de app zijn nu twee fietsroutes van rond de 50 kilometer opgenomen. Eén route loopt door Schoonhoven en Krimpen aan de Lek en de tweede loopt door de omgeving van Koudekerk aan de Rijn en Alpen aan den Rijn. In de loop van het jaar zullen hier nog fiets- en wandelroutes bijkomen.


Neem zeker je bidon mee en les onderweg je dorst bij een van de 75 openbare drinkwatertappunten. Met deze tappunten wil Oasen het hergebruik van flessen en bidons stimuleren en de plastic afvalberg van flesjes verminderen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN