Gepubliceerd 15 oktober 2023

Fietsenstalling bij station Bodegraven wordt uitgebreid

De provincie Zuid-Holland treft voorbereidingen om de fietsenstalling bij station Bodegraven uit te breiden. in totaal zijn er tussen 2018 en 2025 in Zuid-Holland zo’n 15.000 nieuwe fietsparkeerplekken toegevoegd. Dat is gemiddeld een toename van 33% per station. In Dordrecht Zuid, Gouda, Gouda Goverwelle, Leiden Centraal en Delft Zuid is de fietsenstalling al klaar.


Het creëren van nieuwe fietsparkeerplekken gebeurt vaak door het toevoegen van extra fietsenrekken. Soms kan een ruimte beter benut worden en leidt een nieuwe indeling al tot meer plekken om fietsen te stallen. Dit gebeurde bijvoorbeeld in Zwijndrecht en Hillegom. Daar kwamen extra vakken zodat er ook ruimte is voor bakfietsen en scooters.


Recent zijn de aanpassingen bij station Sassenheim voltooid en op dit moment wordt er hard gewerkt aan de stalling bij station Leiden Lammenschans. Daar zullen uiteindelijk ongeveer 1.500 fietsparkeerplekken komen.

Tekst Anneke Bekker
Bron provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN