30 september 2020

Felicitaties 100-jarige VVB en einde BSV

Tijdens een bijeenkomst met de zes Bodegraafse buitensportverenigingen is de 100 jarige voetbalvereniging v.v. Bodegraven gehuldigd. Voorzitter Han Koevoets van de beheersstichting BSV memoreerde dat het heel jammer was dat begin dit jaar de huldiging met diverse activiteiten, waaronder een jubileumreceptie, helaas vanwege corona niet kon doorgaan.

In het zonnetje

In de bijeenkomst afgelopen maandagavond waren enkele bestuurders van alle Bodegraafse buitensportverenigingen aanwezig, evenals een gemeentelijke delegatie. Het was dus een uitgelezen moment de jubilerende club in het zonnetje te zetten.

• BJ Suringa Complex v.v. Bodegraven

Roemrucht verleden

Hoewel de voetbalvereniging het de laatste jaren niet makkelijk heeft, werd toch naar de toekomst gekeken. De BSV-voorzitter gaf aan dat deze club een roemrucht verleden heeft en vele jaren de voetbalsport in Bodegraven als echte voetbaldieren domineerde. Rode leeuwen is hun bijnaam en straalt kracht uit. Deze doorzettingskracht heeft altijd in de club gezeten en waarborgt overleving. Een schier verloren wedstrijd werd met veel inzet omgebogen naar winst. Dit karakter is belangrijk voor een toekomst na de eerste 100 jaar.

Het bestuur van de stichting BSV, dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle Bodegraafse verenigingen, heeft met een cheque van € 500 daar alvast een aanzet voor gegeven.

Uitleg beëindiging beheer

Na de huldiging werd aan de aanwezigen uitgelegd wat de gevolgen zijn van  beëindiging beheer sportcomplexen door de stichting BuitenSportVoorzieningen (BSV). De beheerstichting die in 2006 is opgericht stopt met haar activiteiten op 1 januari 2021.

Dankwoord

In een dankwoord sprak wethouder Dirk-Jan Knol zijn bijzondere waardering uit voor de uitstekend functionerende beheerstichting die, dankzij de inzet van veel vrijwilligers, alle doelen in de afgelopen vijftien jaar heeft bereikt. In onze gemeente breekt nu vanwege de harmonisatie buitensport een nieuwe tijd aan voor het beheer van de complexen. Onder regie van de gemeente wordt gewerkt aan toekomstbestendige buitensportaccommodaties.

• Wethouder Dirk-Jan Knol spreekt zijn dank uit tijdens de BSV-bijeenkomst. Links op de foto BSV-voorzitter Han Koevoets.
0 Shares
Sluit Menu