Gepubliceerd 22 maart 2024

Feestelijke aftrap van bouw van De Brug

In de nieuwe wijk De Wijde Wiericke in Nieuwerbrug wordt dit jaar het Integraal Kindcentrum (IKC) De Brug gebouwd.

Op woensdag 27 maart a.s. vanaf 11.00 uur kunnen geïnteresseerden, zoals de leerlingen van de basisschool De Brug in Nieuwerbrug bij de start van de bouw aanwezig zijn. De locatie voor de aftrap is het bouwterrein aan de Brandschouwer te Nieuwerbrug.

Het IKC is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente en het schoolbestuur SPCO Groene Hart en in overleg met de kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens en Sport en Welzijn. Het schoolgebouw is ontworpen door De Zwarte Hond uit Rotterdam.

Naast de school komen ook de kinderopvang en de gymzaal  in het nieuwe IKC-gebouw. Het wordt een duurzaam gebouw, ook in het gebruik van de bouwmaterialen. De ligging in de nieuwbouwwijk De Wijde Wiericke, naast het evenemententerrein en de natuurspeeltuin, geeft een uitdagende nieuwe omgeving voor de kinderen van de school, van Nieuwerbrug en de sportverenigingen in het dorp.

De oplevering staat gepland in december 2024 zodat de school in de kerstvakantie kan verhuizen en de leerlingen het jaar 2025 kunnen starten in het nieuwe gebouw.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN