Gepubliceerd 8 mei 2021

Extra geld voor hulp aan jongeren die leiden onder coronamaatregelen

Gemeenten ontvingen dit jaar in totaal € 95,5 miljoen uit steunpakketten voor jongeren in het kader van corona, om laagdrempelige mentale ondersteuning te bieden, sociale activiteiten mogelijk te maken en kwetsbare doelgroepen te ondersteunen.

Afgelopen donderdag presenteerde Amine Bakkali de resultaten van de enquête die hij heeft gehouden onder jongeren van 12 tot 23 jaar in Bodegraven-Reeuwijk. Tijdens de presentatie waren een aantal jongeren, raadsleden, de burgemeester en wethouder Odd Wagner aanwezig. Amine voerde het onderzoek uit in opdracht van de gemeente als onderdeel van zijn afstudeeropdracht.

In de enquête gaf 45% van de jongeren tussen 13 en 17 jaar aan dat het slecht tot heel slecht gaat met schoolwerk. Meer dan de helft heeft zich de afgelopen vier maanden eenzaam gevoeld en 84% van de jongeren ouder dan 18 jaar heeft zich verveeld.

Amine vertelde dat het lastig was om jongeren te bereiken omdat ze de lokale media niet volgen. Hij heeft de meeste jongeren weten te bereiken via andere jongeren. Burgemeester Christiaan van der Kamp concludeerde dat de gemeente dus een groep jongeren zou moeten vinden die andere jongeren informeert over de ondersteuning die jongeren kunnen krijgen via de gemeente.

Het college levert 18 mei een raadsvoorstel waarin staat waar het extra geld dat bedoeld is voor ondersteuning van jongeren aan zal worden besteed. De gemeenteraad neemt 23 juni een besluit over het voorstel van het college.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN