Gepubliceerd 23 juni 2021

Exploitatie en beheer sportaccommodaties overgedragen

Afgelopen dinsdagmiddag heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de exploitatie en het beheer van binnen- en buitensportaccommodaties officieel overgedragen aan Stichting Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk (SenW).

Wethouder Dirk-Jan Knol en directeur SenW Piet Kruit

Tijdens een korte bijeenkomst op het Sportpark Groene Zoom in Reeuwijk-Brug tekenden Dirk-Jan Knol, wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Piet Kruit, directeur Stichting Sport en Welzijn, twee exploitatie- en beheerovereenkomsten. Het tekenen van de eerste overeenkomst vormt zoals gezegd de laatste stap van de inrichting van de beheerorganisatie buitensport.

Binnensportaccommodaties
De tweede overeenkomst die is getekend, betreft de binnensport. Exploitatie en beheer van deze accommodaties ligt al langer in handen van SenW, maar werd steeds verzorgd op basis van jaarlijkse overeenkomsten. Ook voor deze binnensportaccommodaties ligt er nu een meerjarig contract tussen de gemeente en SenW.

Buitensport lang proces
De buitensportverenigingen zijn lang in gesprek geweest met elkaar, met de gemeente en met een externe procesbegeleider over de voorwaarden voor een nieuwe exploitatie- en beheervorm voor alle buitensportaccommodaties.

“Het was niet altijd een even makkelijk proces,” stelt wethouder Dirk-Jan Knol, “maar het verliep wel steeds in een prettige en constructieve sfeer.”

Het eerste resultaat stond er in oktober vorig jaar, toen de gemeenteraad unaniem besloot akkoord te gaan met het door alle verenigingen gedragen besluit over de langjarige beheerafspraken voor de buitensport.

In de tweede fase is onderhandeld over de partij die de exploitatie en het beheer gaat uitvoeren. Met de ondertekening van deze overeenkomst wordt bezegeld dat SenW dit de komende 15 jaar gaat doen.

“Een prachtig resultaat waar alle buitensportverenigingen blij mee zijn”, aldus de wethouder.

Lees ook: Beheer buitensportaccommodaties naar Sport en Welzijn

Lees ook: Uitsluitend winnaars bij akkoord harmonisatie buitensport

Lees ook: Geen harmonisatie buitensport maar nieuw beleid

Lees ook: Presentatie over nieuw model buitensport

Lees ook: Buitensportverenigingen en stichtingen zijn aan zet voor nieuw sportbeleid

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN