Gepubliceerd 8 januari 2023

Evita Hoogeveen en Danny Binnendijk winnen Snertloop

Evita Hoogeveen en Danny Binnendijk zijn de winnaars geworden van de 37e Snertloop. De snertloop bracht samen met de jeugd en wandelaars zo’n 400 deelnemers op de been. Bovendien werd voor het goede doel 4000 euro bijeengebracht.

● Start van de Snertloop met direct aan kop Danny Binnendijk.

Ver vooruit

Bij de mannen liep Danny Binnendijk ver voor het deelnemersveld uit. De Bodegraver overbrugde als snelste in 14.30 min. de 4,2 km. Patrick van Leeuwen kwam als 2e over de eindstreep. Hij noteerde een tijd van 15.01 min. De 3e plek was voor Thijs Crombeen (RVC’33) in 15.27 min.

● Danny Binnendijk finishte bij de mannen ver voor het deelnemersveld uit.

Snelste vrouw

Evita Hoogeveen kwam als snelste vrouw over de finish. Met 15.47 bleef ze ruim voor Julia Oudijk-Fiedler (18.17) en Marleen Vroegop (18.42). Sabine Verdonk was de snelste RVC-ster (23.32).

● Evita Hoogeveen was bij de vrouwen de snelste.

Ook de jeugd tot 11 jaar kwam in actie. Zij liepen rondjes om het hoofdveld. En de wandelaars pakten ook zo hun kilometers. Alle deelnemers kregen een medaille.

Opbrengst goede doel

Voor het goede doel werd € 4000,- bijeengebracht. Het goede doel is dit keer bestemd voor De Prinsenhof, een expertisecentrum voor mensen met dementie in Gouda. Het zal gebruikt worden voor het welzijn van de bewoners. Het geld wordt dus niet gebruikt voor de basisvoorzieningen, maar om het leven van de bewoners wat kleur te geven. De vrouw van RVC-jeugdcoördinator Jan Lit is één van de bewoonsters van De Prinsenhof.

● Het goede doel bracht € 4000,- op voor De Prinsenhof. (Foto: Letty Blanken)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN