8 januari 2023

Evita Hoogeveen en Danny Binnendijk winnen Snertloop

Evita Hoogeveen en Danny Binnendijk zijn de winnaars geworden van de 37e Snertloop. De snertloop bracht samen met de jeugd en wandelaars zo’n 400 deelnemers op de been. Bovendien werd voor het goede doel 4000 euro bijeengebracht.

● Start van de Snertloop met direct aan kop Danny Binnendijk.

Ver vooruit

Bij de mannen liep Danny Binnendijk ver voor het deelnemersveld uit. De Bodegraver overbrugde als snelste in 14.30 min. de 4,2 km. Patrick van Leeuwen kwam als 2e over de eindstreep. Hij noteerde een tijd van 15.01 min. De 3e plek was voor Thijs Crombeen (RVC’33) in 15.27 min.

● Danny Binnendijk finishte bij de mannen ver voor het deelnemersveld uit.

Snelste vrouw

Evita Hoogeveen kwam als snelste vrouw over de finish. Met 15.47 bleef ze ruim voor Julia Oudijk-Fiedler (18.17) en Marleen Vroegop (18.42). Sabine Verdonk was de snelste RVC-ster (23.32).

● Evita Hoogeveen was bij de vrouwen de snelste.

Ook de jeugd tot 11 jaar kwam in actie. Zij liepen rondjes om het hoofdveld. En de wandelaars pakten ook zo hun kilometers. Alle deelnemers kregen een medaille.

Opbrengst goede doel

Voor het goede doel werd € 4000,- bijeengebracht. Het goede doel is dit keer bestemd voor De Prinsenhof, een expertisecentrum voor mensen met dementie in Gouda. Het zal gebruikt worden voor het welzijn van de bewoners. Het geld wordt dus niet gebruikt voor de basisvoorzieningen, maar om het leven van de bewoners wat kleur te geven. De vrouw van RVC-jeugdcoördinator Jan Lit is één van de bewoonsters van De Prinsenhof.

● Het goede doel bracht € 4000,- op voor De Prinsenhof. (Foto: Letty Blanken)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu