Gepubliceerd 7 juni 2022

ESTO wint van DIOS, maar het is niet genoeg om nacompetitie te ontlopen

Ondanks een 1-3 overwinning op DIOS, moet ESTO toch nacompetitie spelen voor lijfsbehoud in de 2e klas. Directe concurrent ASC pakte door een 2-1 zege tegen EMM’21 nog een driepunter en handhaafde zich daarmee op de 10e plaats in de 2e klasse C.

• Job van Welie (Archieffoto).

Snelle voorsprong

ESTO had in Nieuw-Vennep snel een vroege voorsprong te pakken. In de 2e min. was Job van Welie succesvol met een kopbal. En in de 20 min. vond Van Welie opnieuw met kopbal het net: 0-2. ESTO ging daarna door voor een ruime overwinning in de hoop dat ASC nog zou verliezen. In de 32e min. schoot Jack Simons ESTO zelfs naar 0-3. In de 2e helft scoorde alleen DIOS nog een eretreffer: 1-3. Teleurstelling bij ESTO is groot als na de wedstrijd wordt vernomen dat ASC toch een driepunter heeft gepakt tegen EMM’21.

Nacompetitie

Voor behoud van de 2e klas moet ESTO nu een nacompetitiewedstrijd spelen tegen Stompwijk’92, de laagst geklasseerde periodekampioen uit de 3e klasse A. De wedstrijd staat voorlopig gepland voor zondag 12 juni op een nog nader te bepalen neutraal terrein.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN