Gepubliceerd 2 oktober 2022

ESTO wint op karakter met 3-2

In de eerste helft had ESTO het niet makkelijk. Een stevige tegenwind en vanwege teveel balverlies bracht ESTO zichzelf zo nu en dan danig in de problemen. Dat veranderde na een uurtje. Toen was de pijp bij Racing Club Leiderdorp (RCL) leeg en had ESTO nog voldoende vermogen en vooral karakter ter beschikking. Het boog een 1-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning.

● Wouter-Jan Bos zorgde voor de 2-2.

Initiatief

Na de aftrap nam RCL het initiatief en sloot ESTO op op eigen helft. Dat resulteerde in een hard schot vanaf ongeveer zestien meter dat Joey Anker katachtig nog leek te keren. Echter de bal stuiterde met effect het doel in en keek ESTO in de 10e minuut tegen een 0-1 achterstand aan.

Strafschop

Zeven minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat hij meende dat Bas van Zoest in een sliding de bal tegen de bovenarm kreeg. Joey Anker plukte de strafschop klemvast uit de hoek en slechts een minuut later kwam ESTO langszij dankzij een intikker door Bas van Zoest: 1-1.

Weer op voorsprong

Het zal een domper zijn geweest zijn voor de Leiderdorpers maar zij herpakten zich en bleven furieus jagen op de bal. Dat resulteerde in een corner die met een intikker door RCL werd verzilverd tot weer een 2-1 voorsprong. In de 36e minuut voorkwam uitblinker Joey Anker opnieuw een doelpunt. Met een zweefduik tikte hij de bal via de paal uit zijn doel.

● Tim v.d. Lagemaat duelleert met een tegenstander.

Met de wind in de rug

Na de rust speelde ESTO met de wind in de rug richting kantine waar veel supporters stonden. Ongetwijfeld waren er bij de thee door trainer Koos van Zoest wat aanwijzingen gegeven. In de 63e minuut ging een prachtige pass van Yannick Saeijs naar Wouter-Jan Bos die hard binnenschoot voor de 2-2 gelijkmaker.

Goaltjesdief

RCL werd langzaam maar zeker weggespeeld. In de 80e minuut verraste goaltjesdief Pim de Visser de Leiderdorpse doelman met een hard schot via de paal in de verre hoek voor de eindstand van 3-2. ESTO speelde de wedstrijd zorgvuldig uit zonder nog in gevaar te komen.

Volgende week zaterdag is er om 14.30 een uitwedstrijd tegen TAVV in Ter Aar.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN