Gepubliceerd 25 februari 2024

ESTO wint met 3-0 in boeiend duel

Anders dan de uitslag doet vermoeden was tegenstander BSC’68 uit Benthuizen absoluut niet de onderliggende partij in deze boeiende wedstrijd. Beide ploegen voetbalden met veel inzet en gewoon goed. BSC’68 was echter anders dan ESTO niet effectief voor het doel. Daar had sterk Bodegraafs verdedigingswerk alles mee te maken.

● Drukte voor het doel bij BSC’68.

Een ESTO-kwartiertje

Direct vanaf de start liet ESTO zien dat het een uitstekend team heeft. Snel en met goed voetbal werd de BSC’68-verdediging uit elkaar gespeeld. In de achtste minuut ging de bal naar de vrijstaande Yannick Saeijs die het leer vanaf ongeveer 20 meter onberispelijk in de verre hoek krulde voor de 1-0. Vier minuten later kwam een afvallende bal voor de voeten van de eveneens vrijstaande Coen de Groot. Met een zuiver geplaatste schuiver liet hij de lange Benthuizer doelman kansloos en stond het 2-0.

● Yannick Saeijs scoorde de 1-0 voor ESTO.

Geen aansluiter tot de rust

Met goed voetbal ging BSC’68 op zoek naar de aansluiter en hun tempo ging behoorlijk omhoog. ESTO zakte in maar hield achterdeur dicht en beide ploegen maakten er met veel inzet een aantrekkelijke wedstrijd van. Kort voor rust kon keeper Thijs Vink degelijk de bal van een BSC-voet plukken. Daarna was er een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en keek toen naar assistent-scheidsrechter Marcel Dijkzeul. Die stond met de vlag omhoog en na kort overleg werd zonder strafschop verder gespeeld.

Een beetje revanche

Na de rust bleef het een hartstikke leuke wedstrijd. BSC’68 was veel op de helft van ESTO maar kon nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Vermoeidheid nam toe en ze hielden steeds minder mensen achter. Met een snelle counter over links haalde Coen de Groot de achterlijn voor een trekbal naar de vrijstaande Tom Beijeman die in de 76e minuut de 3-0 aantekende. Daarmee revancheerde hij de 3-0 nederlaag in Benthuizen begin dit seizoen.

Volgende week komt Altior naar de Kievitsheuvel. Zij staan direct onder ESTO. Een overwinning is belangrijk om de ingeslagen weg naar boven te continueren. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Han Koevoets (ESTO) / Beeld: De Sportfotograaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN