Gepubliceerd 10 december 2023

ESTO wint met 1-2 en recht de rug

Bij voetbalvereniging Koudekerk – met een 1e die meestrijdt om de bovenste plekken- ging ESTO op zoek naar eerherstel. Vanaf minuut één was duidelijk dat ESTO kwam voor resultaat. De mannen hadden de mouwen gezamenlijk stevig opgestroopt. Hard nodig om in elke wedstrijd mee te doen voor de punten op de ranglijst want het beloofd weer een spannende competitie te worden.

Onfortuinlijke achterstand

Na een kwartiertje kwam ESTO ongelukkig op een 0-1 achterstand. Een misser van invallerkeeper Thijs van Zoest uit de Jo19- die verder in de wedstrijd prima zijn doel schoon hield. Zoals vrijwel iedere wedstrijd voetbalde ESTO zich ook dit keer langzamerhand onder de hoge druk van haar tegenstander uit. Daardoor moest de Koudekerkse ploeg, onder leiding van trainer Jarno Verweij, steeds verder terug richting eigen doel en kwam er meer en meer ruimte. Na ongeveer 25 minuten maakte Koos van Zoest een kleine tactische omzetting en ging het voetballend steeds beter lopen. ESTO creëerde de nodige kansen. Door het ontbreken van spitsenvorm ging helaas menig schot voor het Koudekerkse doel langs of verdween in de handen van de doelman.

De vorm komt terug

ESTO bleef na de rust domineren en het was wachten op de aansluitingstreffer. Die kwam vanuit een corner. Jesper den Besten kopte richting doel. Pim de Visser was er als de kippen bij om binnen te tikken voor de gelijkmaker: 1-1. Zo maakte hij dolgelukkig zijn bevrijdende echte spitsengoal. ESTO drukte door en zag dat Koudekerk wankelde en zich steeds verder liet terugdringen. Uiteindelijk kwam in de 89e minuut de volle verdiende winst uit een vrije trap van het beruchte linkerbeen van Tim van de Lagemaat (foto). De bal zeilde via de muur in de linker bovenhoek: 1-2. De ontlading op het veld en op de tribune bij de trouwe ESTO-supporters was groot en werd juichend gevierd.

Winterstop

Met deze instelling, de aanwezig voetbalkwaliteit en teamspirit gaat ESTO na de winterstop zeker nog voldoende punten pakken. De hoop is dat de geblesseerde spelers de tijd gebruiken om fit te worden en weer aan te haken. De relatief jonge groep kan dan weer wat breder worden. 

Op zaterdag 20 januari 2024 gaat ESTO op bezoek bij Soccer Boys. Maar eerst, kerst, familie, vrienden, eten en drinken, veel gezelligheid op de club en voor sommigen een welverdiende wintersport of juist zomerse vakantie.

Bericht: André van Egdom / Han Koevoets (ESTO)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN