Gepubliceerd 5 november 2023

ESTO vindt weer aansluiting bovenin (+ radioverslag)

ESTO heeft weer aansluiting gevonden met de top in de 3e klasse A. In de stromende regen versloeg ESTO – weliswaar met nipt verschil – TAVV met 2-1. De Bodegravers stegen daardoor naar de 4e plek en hebben nog maar 2 punten achterstand op de koplopers RKDES, Soccer Boys en BSC’68.

● Jesper de Heij schermt de bal af. Hij kopte ESTO naar 2-0.

Aansluiting vinden

In de tot dusverre afgewerkte wedstrijden liep ESTO nog niet in de pas om zich als kampioenskandidaat te kunnen presenteren. Het liet met 7 verliespunten nog teveel punten liggen. Afgelopen zaterdag was dan ook een sleutelwedstrijd om via het hoger staande TAVV weer aansluiting te vinden bovenin.

Drie treffers in korte tijd

De wedstrijd van de twee degradanten uit de 2e klas ging qua kansen vrijwel gelijk op. Qua balbezit trok ESTO het voortouw, maar dat leverde eerst nog geen treffers op. Pas in de 25e min. bracht Lars Verheul het spel op de wagen. De verdediger kreeg de ruimte om even voor het Ter Aarse strafschopgebied uit te halen.  Doelman Rick Zweers had geen verweer op het geplaatste schot: 1-0. Drie minuten later kopte Jesper de Heij ESTO zowaar naar 2-0. ESTO kon de ruime marge maar kort vasthouden, want in de 30e min. vond TAVV de aansluitende treffer: 2-1. In de 40e min. had het zelfs langszij kunnen komen, maar ESTO-goalie Tom Vink wist dat in een 1 op 1 situatie met een heldhaftige ingreep te voorkomen.

● Pim de Visser trapt de bal. Jesper den Besten probeert niet in de weg te lopen.
● Mats Boerboom werkt de bal uit de ESTO-verdediging.

Blijvende spanning

ESTO kreeg in het 2e bedrijf het niet voor elkaar de voorsprong naar een ruimere marge te tillen. In de hele 2e helft bleef dan ook de spanning hangen of ESTO de voorsprong nog zou verspelen. En net als in de 1e helft kregen ESTO en TAVV mogelijkheden het scorebord qua stand in beweging te brengen. Echter het doel vinden deden beide ploegen niet meer, waardoor ESTO een belangrijke driepunter kon bijschrijven.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

ESTO-TAVV 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-TAVV 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN