Gepubliceerd 29 januari 2023

ESTO verliest met 2-4 van DONK

Met gemak en een zekere nonchalance speelde ESTO zich in de eerste dertig minuten naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Het had makkelijk drie of vier nul kunnen worden, want DONK was dolende. Maar dat gebeurde niet. Wel maakte Donk met een beetje geluk de aansluiter en kort daarna de gelijkmaker. Donk trok de wedstrijd naar zich toe, werd onverzettelijk en geloofde in de winst die ze uiteindelijk binnenhaalde.

● Pim van Zoest oog-in-oog met DONK-keeper Bas v.d. Eem.

Voorsprong ESTO

Al snel na de aftrap kwam ESTO met een beetje geluk op voorsprong. In de 5e min. glibberde een schot van Wouter-Jan Bos door de handen van de Goudse doelman. Ongetwijfeld speelde de laagstaande zon daarbij een rol. Pim de Visser kon eenvoudig scoren. Ruim tien minuten later kon Pim binnen koppen dankzij een afgemeten voorzet van Wouter-Jan Bos: 0-2.

Andere wending

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar dat pakte anders uit toen ook Joey Anker een hoge bal niet goed wegwerkte. Dat bracht in de 27e min. DONK terug in de wedstrijd door Jeroen Borsboom: 1-2. Toen het in de 35e min. langszij kwam met een prachtig onhoudbare volley (2-2), kreeg DONK grip op de wedstrijd en tikte in de 45e min. een 3-2 voorsprong binnen. Wedstrijd volledig gekanteld en moest ESTO op zoek naar een gelijkmaker.

● ESTO-doelman Joey Anker plukt de bal uit de lucht.

Wat ESTO ook probeerde, het liep steeds vast op een ploeg die niet van plan was de veroverde voorsprong uit handen te geven. Aan beide zijden waren er zeker kansen maar het was DONK die daar in de 67e min. gebruik van maakte uit een counter. Een ongelukkige kopbal van Joey Anker buiten zijn strafschopgebied belandde voor de voeten van de geblokte en vaardige Jeroen Borsboom van DONK en met een boogbal schoot hij voor de Gouwenaren nummer vier binnen: 4-2. Met een gewijzigde tactiek probeerde ESTO de einduitslag nog dragelijk te maken. Het net werd niet gevonden en zo pakte DONK de volle buit.

● Coen de Groot in een luchtduel met Jeroen Borsboom van DONK.

Spannende competitie

In deze knotsgekke competitie verloor zaterdag ook de directe belager Alphia op de ranglijst. Zo blijft ESTO nummer 1 en houdt vier ploegen onder zich die komende zaterdag de koppositie zouden kunnen overnemen. Dat gebeurt uiteraard niet bij winst en daar zullen de Bodegraafse mannen hun mouwen voor moeten opstropen. Tegen FC Aalsmeer wordt de eerste return gespeeld op de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

● Bericht: Han Koevoets

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN