Gepubliceerd 16 april 2023

Esto verliest met 0-2 van Kagia (+ nabeschouwing)

De wedstrijd werd bepaald door twee vervelende momenten voor ESTO. Tegenstander Kagia profiteerde daar gretig van. Het verlies betekent verder zakken op de ranglijst die voor veel ploegen een kans op degradatie of nacompetitie kan inhouden. Er zijn nog vijf wedstrijden voor de boeg en het komt wellicht op de laatste wedstrijd aan wie er veilig is. Punten sprokkelen is het devies en dat lukte zaterdag helaas niet.

● Yannick Saeijs in een kopduel.

Blessure Bas van Zoest

Esto begon goed aan de wedstrijd en had de overhand tot de 31e minuut. Toen moest aanvoerder en laatste man Bas van Zoest met een nare verwonding in het gezicht het veld verlaten. Voordat de organisatie in de verdediging weer op orde was, maakte Kagia met een kopbal een doelpunt. De tegenslag kwam aan. Maar met Pim van Zoest en invaller Daan Boerboom werd de draad achterin weer goed opgepakt en ging ESTO op zoek naar de gelijkmaker.

● Pim van Zoest in balbezit voor ESTO.

Rode kaart

Tot de rust lukte dat niet en zes minuten na rust ging het fout toen Mats Boerboom ter hoogte van de middellijn een doorgebroken Kagia-speler raakte met een sliding. De speler ging met een blessure van het veld. Mats mocht met een rode kaart een bezoek brengen aan de kleedkamer. Met tien man en nog bijna een halve wedstrijd voor de boeg was het zoeken naar de juiste tactiek om alsnog langszij te komen.

● Coen de Groot probeert aan de bal te komen.

Messcherpe counter

Wisseling van spelers leek goed uit te pakken. De kansen waren er, ondanks een man minder voor ESTO. Tegen het einde ging de ploeg steeds meer naar voren voetballen. Met een messcherpe counter wist Kagia dit in de 81e min. af te straffen en was met 0-2 de wedstrijd gespeeld.

DE NABESCHOUWING (Sport Op Zaterdag)

Nabeschouwing met Han Koevoets (ESTO)

Komende zaterdag in Reeuwijk-dorp de gemeentelijke derby tegen RVC’33. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: Sportredactie BR6 / Han Koevoets (ESTO) / Beeld: De Sportfotograaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN