27 november 2022

ESTO toch nog op de valreep langs RVC’33 (+ radioverslag)

Lang leek ESTO het onderspit te gaan delven tegen RVC’33. De snel opgelopen 0-1 achterstand in de 1e helft kreeg ESTO maar niet van het scorebord. Echter in de laatste minuten van de 2e helft lieten de Bodegravers toch nog de wedstrijd in hun voordeel kantelen: 2-1.

● De dribbels van Pim de Visser (ESTO) waren niet ongevaarlijk. Rens v.d. Werf en Sander Sluijs houden hem in de peiling.

Voor het blok

RVC’33 kreeg ESTO al snel voor het blok. In de 6e min. kopte Frank Stolwijk een fijne voorzet van de rechterflank snoeihard binnen: 0-1. De tegentreffer viel ESTO rauw op het dak. In de jacht op de gelijkmaker werd ESTO wel sterker. RVC’33 kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Echte serieuze kansen waaruit de gelijkmaker nog voor rust zou moeten vallen, kon ESTO toch ook weer niet afdwingen.

● Frank Stolwijk gaat er van tussen. Zijn treffer voor RVC’33 bleek niet genoeg voor een punt of meer.

Hachelijke momenten

In de 2e helft schroefde ESTO meteen weer de duimschroeven aan. RVC’33 doorstond een paar hachelijke momenten, maar bleef nog overeind. Enerzijds door weer het goede keeperswerk van Stefan v.d. Meer en anderzijds door de slordige afwerking van de kansen die ESTO uitspeelde.

● Mark Sluijs in de aanval voor RVC’33. Bas van Zoest en Tim v.d. Lagemaat voor ESTO in de achtervolging.

Megakans onbenut

In de 53e min. liet RVC’33 een megakans liggen op de 0-2 voor een tweede tik op de kin. Romano Giorgini was niet koelbloedig toen hij vrij voor Joey Anker kwam te staan. De RVC’er kopte de bal tot z’n ontsteltenis recht in de handen van de ESTO-keeper.

● Jesper den Besten (ESTO) probeert Romano Giorgini nog af te stoppen.

Toch nog de ommekeer

Terwijl de wedstrijd richting slotfase liep en de tijd drong voor ESTO, sloeg het alsnog toe. In de 84e min. kopte Coen de Groot de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. De ban – hoewel laat – was gebroken. En ESTO voelde direct dat er nog wel meer in het vat zat. En zowaar viel in de 90e min. via een afstandsschot van Tim v.d. Lagemaat ook nog de 2-1 binnen. ESTO had in een paar minuten op de valreep de wedstrijd nog gekanteld. Bovendien bracht de laat tot stand gekomen zege ESTO ook nog aan kop in de 2e Klasse D.

RADIOVERSLAG:

ESTO-RVC’33 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-RVC’33 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu