Gepubliceerd 28 mei 2023

ESTO moet toch nog nacompettie spelen (+ radioverslag)

Wat een deceptie voor ESTO! Het hele seizoen buiten de gevarenzone gebleven en toch in de laatste competitieronde gaat het helemaal fout en drukt Alphia met een 3-1 overwinning de Bodegravers alsnog de verafschuwde nacompetitie in voor handhaving in de 2e klas.

● Trainer Koos van Zoest pakt nog een moment in de 2e helft om ESTO op het goede spoor te zetten.

Nog weerbarstig

Natuurlijk was een ontketend Alphia te verwachten. De Alphenaren begonnen aan een dubbele opdracht: wegkomen van de 9e plaats en het veilig stellen van de 1e periodetitel. ESTO wist de Alphense aanvalsdrift in de 1e helft zonder kleerscheuren te pareren. En kreeg zelfs al in de 16e min. een flinke steun in de rug, toen Alphia zich defensief knullig vergaloppeerde en Yannick Saeijs op een presenteerblaadje de 0-1 kon binnen tikken.

● Pim van Zoest (l) gaat een luchtduel aan met Ralph Zeilstra.

Het was meteen voor Alphia het sein om de duimschroeven nog verder aan te draaien. ESTO kreeg het moeilijk en kwam nauwelijks onder de druk uit. Weerbarstigheid hield ESTO evenwel in de 1e helft nog op de been.

Gekraakt

Alphia kraakte in de 2e helft al snel de defensie van ESTO. De 1-1 in de 49e min. door Martijn Kok viel te snel. En daar bovenop ook nog in de 53e min. uit een vrije schop van Bryan de Bruin de 2-1 door Donovan Olivieira. En terwijl Kagia in Leiden ook nog een 0-1 voorsprong nam tegen DoCoS, ontvouwde zich voor ESTO ineens een horrorscenario. Nacompetitie te moeten spelen kwam nu heel dichtbij.

● Tim v.d. Lagemaat probeert Alphiaan Martijn Kok het spelen te beletten.
● Met handen en voeten probeert Jesper den Besten Bryan de Bruin van Alphia af te stoppen.

Aanvallend onmachtig

Aanvallend kreeg ESTO in het verdere vervolg te weinig voor elkaar om de wedstrijd nog te doen keren. Pim de Visser werd de hele wedstrijd aan banden gelegd door Dion Duurham. De getalenteerde Alphia-verdediger gunde hem geen centimeter ruimte. Daarom was ook van de ESTO-spits geen ultieme soloactie te verwachten ESTO nog langszij te brengen. In de 82e min. gaf Nick Klerks met de 3-1 ESTO de definitieve knock-out. De overwinning werd door Alphia intens gevierd, terwijl ESTO gedesillusioneerd richting kleedkamer beende.

● Pim de Visser kreeg weinig ruimte van zijn directe tegenstander Dion Duurham.

Achtbaan

Door de nederlaag is ESTO nu verzeild geraakt in de achtbaan van de nacompetitie. Het zal er 3 ronden moeten staan om het 2e klasserschap veilig te stellen. Te beginnen a.s. zaterdag 3 juni thuis tegen het lepe Wassenaarse Blauw-Zwart.

Veel ondersteuning

Alphia had tegen ESTO een groot deel van de eigen jeugd gemobiliseerd om het 1e elftal bij het betreden van het veld met vuurwerk en oranje rookpotten te verwelkomen. En wellicht ESTO de stuipen op het lijf te jagen. Ook op de tribune liet de Alphense jeugd zich tijdens de wedstrijd duidelijk horen.  

● Met vuurwerk en oranje rookpotten werden beide elftallen verwelkomd.

RADIOVERSLAG:

Alphia-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)
Alphia-ESTO 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN