Gepubliceerd 11 juni 2023

ESTO sneuvelt in strafschoppenserie en degradeert naar de 3e klas (+ radioverslag)

Wat een ontknoping! ESTO was zo dicht bij de volgende nacompetitieronde! Met nog 2 minuten te gaan in de 2e verlenging zag ESTO tegenstander Legmeervogels via een strafschop toch nog met 3-3 langszij komen. In de daarop volgende strafschoppenserie dolf ESTO met 4:5 het onderspit. En daarmee kwam een einde aan een bizar verlopen voetbalseizoen dat eindigde in toch nog degradatie naar de 3e klas.

● ESTO viert de 1-0 van Coen de Groot.

Keeperswissel

Met Joey Anker als keeper op het wedstrijdformulier was het verrassend dat niet hij maar Tom Vink onder de lat begon bij ESTO. De blessuregevoelige Anker, die reeds had aangegeven volgend seizoen niet meer beschikbaar te zijn als 1e elftalkeeper, was kennelijk toch niet fit genoeg.

Weer op voorsprong

Net als vorige week kwam ESTO weer betrekkelijk snel op voorsprong. In de 18e min. haalde Coen de Groot doeltreffend uit voor de 1-0. Met dank aan de goeie voorbereidende loopactie van Yannick Saeijs. Ook nu wist ESTO de voorsprong niet vast te houden. In de 36e min. bracht Jasper Burgers de 1-1 op het scorebord. En in de blessuretijd van de 1e helft liep ESTO nog meer averij op, toen de buitenspelval niet op tijd dichtklapte. De ontsnapte Camiel Schouten kreeg daardoor alle ruimte richting Tom Vink. De ESTO-goalie wist eerst nog zijn inzet te pareren, maar de rebound ging er toch in: 1-2.

● Coen de Groot aan de bal. Hij scoorde opnieuw de 1-0 voor ESTO.

In de achtervolging

ESTO in de 2e helft in de achtervolging. Echter zonder de geblesseerde Coen de Groot, maar wel met Jesper de Heij, de matchwinnaar van vorige week. ESTO creëerde al gauw twee goeie kansen op de 2-2. En die kwam uiteindelijk in de 79e minuut. In een draai met de rug half naar het doel wist Pim de Visser nog net de bal richting doellijn te sturen. Even later had Jesper de Heij weer matchwinnaar kunnen worden. Hij kopte net niet hard en scherp genoeg in.

Heel dichtbij

In de verlenging eiste de verzengende hitte inmiddels z’n tol. Zo moest o.a. Yannick Saeijs zich laten vervangen en kwam Reduan Laghmani binnen de lijnen. In de 2e min. van de 2e verlenging bracht hij heel ESTO in extase. Uitgekiend schoof hij de bal richting 2e paal voor de 3-2.

● Reduan Laghmani (r) bracht ESTO met de 3-2 nog in extase. Later bleek niet genoeg voor ESTO.

Betwiste strafschop

ESTO verdedigde de kostbare voorsprong met hand en tand en leek die ook de veilige haven binnen te loodsen. Echter in de 17e min. van de 2e verlenging ging het toch nog helemaal mis. Scheidsrechter Pieterman, die qua volgen van het spel er een potje van maakte, schonk – tot ontsteltenis van heel ESTO – aan Legmeervogels een strafschop. Een overtreding van Jesper den Besten zag de niet denderend leidende arbiter binnen de zestien, wat ESTO fel betwistte. Legmeervogels had er geen boodschap aan en sleepte op de valreep er nog een strafschoppenserie uit.

● Jesper den Besten probeert de bal weg te werken. Hij veroorzaakte een strafschop in de 2e verlenging.

Eén enkele misser

In het zenuwenspel van de strafschoppenserie knalde Bas van Zoest in de 1e beurt onberispelijk raak. Lars Verheul schoot daarna zijn elfmeter niet scherp genoeg in, waardoor Legmeervogels een voorsprong in handen kreeg. Terwijl Jesper de Heij, Reduan Laghmani en Cas Peppink geen fout maakten, verzilverde Legmeervogels in de 5e beurt het matchpoint: 4:5. ESTO in treurnis en gedegradeerd naar de 3e klas. Wie had dat een paar weken geleden nog gedacht.

● Lars Verheul maakt meters met de bal. In de strafschoppenserie wist hij niet te scoren.

RADIOVERSLAG:

● Verslag: André van Egdom

ESTO-Legmeervogels 1e helft
ESTO-Legmeervogels 2e helft
ESTO-Legmeervogels verlenging
ESTO-Legmeervogels strafschoppenserie

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN