Gepubliceerd 9 oktober 2022

ESTO pakt koppositie in 2D

In een alles behalve goede wedstrijd pakte ESTO tegen TAVV met een minimale overwinning van 1-0 weer een driepunter. Bovendien stegen de Bodegravers naar de 1e plek van de 2 klasse D.

• De bal ligt in het doel. Het is het enige doelpunt dat ESTO nodig had voor de winst tegen TAVV: 0-1.

Spel ontregelen

De Ter Aarse Voetbalvereniging (TAVV) was zaterdag, in tegenstelling tot ESTO, niet in staat te scoren. Wat zij wel goed deden was het spel ontregelen. Soms fysiek, meestal met veel inzet en mager voetbal. Met dat laatste ging ESTO mee in de strijd terwijl ze toch wel wat meer in huis heeft.

Enige doelpunt

Het enige doelpunt kwam uit een vrije trap in de 42e minuut. Dat gebeurde uit een dood spelmoment dat naadloos paste in het spelbeeld. De vrije trap van ongeveer achttien meter van het Ter Aarse doel werd door Wouter-Jan Bos met precisie en een fraaie curve in de hoek gekegeld.

Degelijke defensie

Na de rust moest TAVV, dat vorig seizoen nog promoveerde naar de 2e klas, in de aanval om het zaakje recht te trekken. Dat deden ze met verve en veel inzet, maar liepen vast op de degelijke Bodegraafse verdediging. Zij grossierden in corners die vaak simpel werden onderschept. Anderzijds lukte het ESTO niet om de counter te hanteren. TAVV hield voldoende mensen achter en de beide vleugelspelers van ESTO werden heel kort gehouden.

Spannende 2e helft

Er zat wel spanning in de tweede helft vanwege het minimale verschil van één doelpunt. Dat hield de soms luidruchtige supportersschare op de been tot het laatste fluitsignaal. Alles bij elkaar mag ESTO na afloop best tevreden zijn met deze mooie seizoenstart. Nummer 1 op de ranglijst en negen punten uit drie wedstrijden.

Volgende week zaterdag speelt ESTO thuis tegen EMM‘21, een fusieclub uit Roelofarendsveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN