Gepubliceerd 14 mei 2023

ESTO nog niet veilig

ESTO kan zich nog niet veilig wanen. In Voorhout verloren de Bodegravers nipt met 2-1 van Foreholte. Het zakte daardoor terug naar de 4e plek in de 2e Klasse D. ESTO heeft nog 4 punten meer dan Kagia dat 9e staat op een nacompetitieplaats.

Gemiste strafschop

ESTO kwam in de 1e helft eerst nog goed weg, toen Sam Lemmers van Foreholte na ruim een kwartier een strafschop mikte op de enkel van Joey Anker. Het leverde wel een blessure op voor de ESTO-doelman, die zich later in de 2e helft nog liet vervangen door Dennis Verheul.

● Doelman Joey Anker krijgt de bal uit een strafschop op z’n enkel, waardoor hij zich blesseerde.

Toch op achterstand

Kort daarna kwam Foreholte toch op voorsprong. Uit een hoekschop scoorde Stan Spies de 1-0. ESTO moest nadien het overwicht aan Foreholte overlaten. In de 43e min. viel de 2-0 door Joost Jansze en moest ESTO in de 2e helft flink aan de bak om nog aansluiting te vinden.

● Daan Boerboom probeert een Voorhoutse tackle te ontwijken.

In de achtervolging

Terwijl Foreholte probeerde de wedstrijd in het slot te gooien en doelman Joey Anker daarin een sta-in-de-weg was, gooide ESTO alle schroom van zich af. In de 59e min. had ESTO de aansluitingstreffer te pakken. Pim de Visser schoot vanaf de rand van de 16 meter raak: 2-1. Daarna vond Thomas Mouthaan ook nog de lat. Aan de andere kant voorkwam de ingevallen Dennis Verheul (vervanger voor Joey Anker) nog een 3e Voorhoutse treffer. ESTO profiteerde later niet van een manmeersituatie toen Boet Ligtvoet van Foreholte een rode kaart kreeg toen hij in een sprintduel aanliep tegen Coen de Groot.

● Pim de Visser zorgde nog voor de 2-1.

Bericht: Sportredactie BR6 / Beeld: De Sportfotograaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN