Gepubliceerd 27 augustus 2023

ESTO nieuwe winnaar ReBo Trofee

Na RVC’33 in 2021, Rohda’76 in 2022 is nu ESTO winnaar geworden van de ReBo Trofee. ESTO was op Kaagjesland in de finale Rohda’76 met 3-0 de baas. De finale leek al na 1 speelhelft beslist. Een veel beter ESTO had toen een 2-0 voorsprong en Rohda’76 moest verder met 10 man door een rode kaart.

● ESTO-aanvoerder Bas van Zoest toont de gewonnen ReBo Trofee.

Dominant

ESTO domineerde in de finale. Vooral in Reduan Laghmani op rechts en Yannick Saeijs op links had ESTO twee zeer behendige attractieve aanvallers. Hun wervelende acties brachten de Rohda-defensie regelmatig onder druk. In de 27e min. kwam ESTO met een magistraal afstandsschot van uitblinker Yannick Saeijs aan de leiding: 1-0. In de 40e min. viel logischerwijze de tweede ESTO-treffer. In het Rohda-strafschopgebied legde Jesper den Besten heel fijntjes de bal voor de voeten van Reduan Laghmani, die daarmee een kans kreeg zijn goede spel met een treffer te belonen: 2-0.

● Yannick Saeijs (ESTO) draait weg van zijn tegenstander Mimmo de Michele.

Spanning afgevinkt

Kort daarop trok scheidsrechter Sinke een tweede gele kaart voor Vincent Vermeer nadat hij zich vergreep op Yannick Saeijs. Eerder had de Rohda-verdediger ook al geprobeerd om de ESTO-aanvaller af te stoppen door aan z’n shirt te hangen. Door de rode kaart was de spanning in de finale wel zo’n beetje af te vinken.

● Vincent Vermeer komt handen en voeten te kort om Jesper den Besten het spelen te bemoeilijken. De Rohda-verdediger incasseerde later nog een rode kaart voor 2x geel.
● Ook Coen de Groot was voor de Rohda-verdedigers moeilijk af te stoppen.

Met bakken

In de 2e helft bleef ESTO de bovenliggende partij en wist Rohda’76 nog maar sporadisch aanvallend iets te betekenen. Inmiddels kwam ook de regen met bakken uit de lucht. Het duurde overigens nog vrij lang eer ESTO de 3e treffer te pakken had. Pas in de 70e minuut, terwijl het meeste publiek door het noodweer al de kantine was ingevlucht, scoorde Thomas Mouthaan de 3-0. Met nog zo’n 10 minuten te spelen liet scheidsrechter Sinke wegens het naderende onweer de spelers inrukken naar de kleedkamer. Er werd daarna niet meer verder gespeeld.

RVC’33 naar 3e plek

De strijd om de 3e en 4e plaats werd beslist in het voordeel van RVC’33. De Reeuwijk-Dorpers wonnen zonder al te veel moeite met 5-0 van CVC Reeuwijk. De doelpunten voor rust kwamen van Daan Zantinge uit een vrije schop, Mark Sluijs en Mathijs de Hoog: 3-0. In de 2e helft vergrootten Frank Stolwijk en Jeroen van Leeuwen nog de voorsprong tot 5-0.

UITSLAGEN REBO TROFEE:

FINALE:             |  ● EINDSTAND:
ESTO - Rohda'76     3 - O   |  1. ESTO
● KLEINE FINALE:         |  2. Rohda'76
RVC'33 - CVC Reeuwijk  5 - O   |  3. RVC'33
                 |  4. CVC Reeuwijk
                 |  5. WDS

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN